Tłoczony potencjał - rosin

Jak powstał Rosin – koncentrat konopi? Jakie ma spektrum działania? Czym się charakteryzuje i dlaczego różni się od Resin? Na te i inne pytania odpowiedź otrzymasz po obejrzeniu tego video.

Wyświetl transkrypcję

00:05

Niniejszy materiał

00:06

służy wyłącznie

00:06

celom edukacyjnym i

00:08

informacyjnym.

00:09

Nie stanowi zachęty

00:10

do używania

00:11

konopi, łamania

00:12

prawa ani stosowania

00:13

substancji

00:13

zakazanych.

00:14

Autorzy nie promują

00:15

żadnych działań

00:16

sprzecznych

00:17

z przepisami.

00:18

Materiał nie stanowi

00:19

porady prawnej

00:20

ani medycznej.

00:21

Odbiorcy powinni

00:22

zapoznać się z

00:23

obowiązującymi

00:24

przepisami na

00:25

terenie swojego

00:26

kraju.

00:28

Często mylony

00:29

z Resin.

00:30

Rosin znany także

00:31

jako Rosin Tech

00:32

to koncentrat

00:33

wykonany bez użycia

00:34

rozpuszczalników,

00:35

powstający dzięki

00:36

połączeniu ciepła

00:38

i nacisku.

00:39

Technika ta została

00:40

opracowana przez

00:41

Phila Salazara,

00:42

znanego również

00:43

pod pseudonimem

00:44

Soil Grown.

00:45

Według jego relacji

00:47

odkrył tę

00:47

metodę przypadkiem,

00:49

kiedy zbyt mocno

00:50

zgniótł haszysz,

00:51

co spowodowało

00:52

wyciśnięcie

00:53

koncentratu o

00:54

pełnym

00:54

spektrum działania.

00:56

Następnie

00:56

przetestował

00:57

koncentrat metodą

00:58

dabbingu, aby ocenić

01:00

jego właściwości.

01:01

Powtórzył proces

01:02

używając tym

01:03

razem suszu,

01:04

co doprowadziło do

01:05

uzyskania

01:06

podobnego produktu,

01:07

który nazwał

01:07

Flower Rosin.

01:09

Proces polega na

01:10

zastosowaniu

01:11

ciepła i nacisku

01:12

w celu oddzielenia

01:13

żywicy bogatej

01:14

w kannabinoidy

01:15

i terpeny z kwiatów

01:17

lub haszyszu.

01:18

Zazwyczaj osiąga

01:19

się to umieszczając

01:20

surowiec

01:20

między kawałkami

01:21

nieprzywierającego

01:22

papieru i wyciskając

01:24

w nagrzanej prasie.

01:25

Podczas produkcji

01:26

rosin uzyskiwany

01:28

jest koncentrat o

01:29

intensywnym smaku

01:30

i

01:30

minimalnej ilości

01:32

pozostałości

01:32

roślinnych.